Malzemeler
-iki su bardağı süt
-bir çay fincanı şeker
-4 yemek kaşığı un
-2 paket vanilya
-100 gr labne peynir
-Islatmak için süt
-Üzeri için hindistan cevizi
Yapılışı
Süt ,şeker ,un,ve vanilyayı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişir,kıvamı koyulaşınca ocaktan al ve soğumaya bırak.
Daha donra içine labne peyniri ilave et ve mikserle biraz çırp.
Kedi dillerinin düz tarafına bu kremadan sürüp bir diğer kedi dilini üzerine kapat.Fazla bastırmamaya dikkat etki kremanın tamamı dışarıya taşmasın.Krema dolgulu kedi dilini sütün içerisine batır ve ardından hindistan cevizine bula.Sütle ıslatma aşamasında dikkatli olmalısın!(ben her işlemi 2-3 saniye sütün içerisinde tutup çıkarttım,fazla ıslatılırsa çok yumşak olur ve dagılır).
Daha sonra bolca hindistan cevizine bulanmiş ekleri dilediğince süsleye bilirsin.Bir gün bekletirirse dahada güzel oluyor.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder