NIHAYET YAZABILIYORUM.
COK IHMAL ETTIM BLOGUMU.SÜREKLI AKLIMDA.
YAZMALIYIM DEDIKCE OLMADI........
ÖYLE COK UZUN UZUN YAZAMIYORUM ZATEN.COK KONUSURUM,FAKAT YAZAMIYORUM......
ZAMANLA OLACAK BELKI.....
RENKLI PATATES TOPLARININ GÖRÜNTÜSÜNE BAYILMISTIM ILK GÖRDÜGÜMDE.
HAFTA SONU ILK DEFA YAPTIM.GÖRÜNTÜSÜ VE LEZZETI HARIKA.
TARIFINI HAYRANI OLDUGUM SEVGILI PORTAKAL AGACINDAN http://www.portakalagaci.com/ ALDIM.
ELMALI KURABIYELER
HAFTA SONU HAMARATLIGIM ÜZERIMDEYDI :)
MIS GIBI ELMALI TARCINLI KURABIYELER YAPTIM.
ESKIDEN DEFTERIME YAZDIGIM BIR TARIFTIR:
- 600 gr un
- 200 gr margarin
- 2 cay fincani sivi yag
- 2 cay fincani yogurt
- 1 pakat kabartma tozu
- 1 pakat vailya
- 5 tane elma
- 12 kahve kasigi seker
- tarcin
YAPILISI:
ICINI HAZIRLAMAK ICIN ELMALAR RENDELENIR VE SEKER ILE SUYUNU CEKENE KADAR PISIRILIR.SOGUDUKTAN SONRA TARCIN ILAVE EDILIR.
DIGER MALZEMELERLE HAMUR YOGRULUR VE 45 DAKIKA BUZ DOLABINDA BEKLETILIR.
ARZUYA GÖRE VERILEN SEKILLERIN ICERISINE SOGUMUS TARCINLI ELMALI ICTEN KONULUR VE ÖNCEDEN ISITILMIs 180° FIRINDA ÜZERI PEMBELESENE KADAR PISIRILIR VE ÜZERINE PUDRA SEKERI SERPILIR.
PATATES BÖREGI
BU PRATIK PATATES BÖREGININ YAPILISINI TV DEKI YEMEKTEYIZ PROGRAMINDA
IZLEMISTIM.ARASTIRIP BULMUSTUM VE YINE DEFTERIME NOT ALMISTIM.
- 3 su bardagi yogurt
- 4 yumurta
- 14 yemek kasigi un
- 2 cay bardagi sivi yag
- 2 paket kabartma tozu
- tuz/karabiber/nane
PATATESLER CIG OLARAK KÜCÜK KÜP SEKLINDE DOGRANIR.
DIGER MALZEMELRLERLE SIVI BIR HAMUR ELDE EDILIR,KÜP SEKLINDEKI PATATESLER HAMURA KATILIR ;YAGLANMIS BORCAMA DÖKÜLÜR.GÜZEL KIZARMASI ICIN BEN ÜZERINE KIRMIZI TOZ BIBER SERPTIM VE 180° PISIRDIM.
NANE YERINE KIYLMIS MAYDANOZ VEYA DERE OTU DA TERCIH EDILE BILINIR.
HERZEKE HUZURLU BIR HAFTA DILIYORUM - KENDINIZE IYI BAKIN
Maşallah Arkadaşım gerçekten hafta sonunu iyi geçirmişsin. Ellerine sağlık. Herbiri ayrı güzel ama ben en çok renli renkli patates toplarını beğendim.Çok şirinler. Bu güzel lezzetleri tadanlara afiyet olsun.
YanıtlaSil