Gümülcine

1.10.2011

Tatil Anilarimiz

Herkese merhabalar...Bir önceki postumda bu yil gecirdigimiz tatilimizden söz edecegimi yazmistim sizlere.




Tatil kelimesi bizim durumumuza pek uygun olmasada,agiz aliskanli olsa gerek,bizim yaptigimiz daha cok yillik iznimizi kullanarak,birazcik yollarda zahmet cektikten sonra,bir aylik bir dönemi evimizde,cok sevdigimiz ve özledigimiz insanlarla gecirmek.Nereden baslasam acaba diye düsünürken ,söyle bir basa döndüm ve sizlere önce yol güzergahimizi anlatmak istedim .



Esim ve ben Almanyadan arabamiz ile yola ciktik, önce Avusturya ve daha sonra Italyaya geldik.Yaklasik 1500 km sonra yorgun ve bitkin bir sekilde Italyanin Ancona Limanina ulastik.
.
Kavurucu sicakta bizi sevdiklerimize götürecek gemiyi beklerken gecirecegimiz güzel günlerin hayalini kurmaya baslamistik bile.Derken gemi gözüktü,pek bir yeni ve bakimli bir gemiye benziyordu,kirmizi beyaz renkleriyle pekte bir hos gözüküyordu.
Gemi Yunanistandan geliyordu ve önce oradan gelen yolcular inecekti,buda bizim icin beklemek demek oluyordu.Hava dayanilmaz sicak,insanlar büyük arac ve otobüslerin gölgelerine siginmaya calisiyorlar.Bazi tecrübeli yolcular yanlarinda günes semsiyesi getirmislerdi.



Aklima kizim geldi,iyiki su an bizimle degildi,iyiki ucakla gitmisti,ve suan iki haftadir teyzesi ile birlikte Bursa -Kursunluda tatil yapmaktaydi.
Ve en nihayetinde gemideyiz.
Okadar bir kalabalik varki,mevcut asönsörler yetersiz.Elimizde kücük bir valiz ile merdivenlerden 4 kat yukariya ciktiktan sonra bir an önce resepsiyonu bulup kabin anahtarimiza kavusma telasi icerisindeydik.
Sükürler olsun,anahtarimizi aldik kabinimze yerlestik ve gemiyi kesfe ciktik.Güvertede oturup mas mavi denizi seyrederken,birde püfür püfür esiyorken,bütün yorgunlugumuzu coktaan unutmustuk.

Aksam yemegimizi yedik,kahvelerimizi yudumladik ve Adriatik denizinde gün batimini seyrettik...

Uzunca bir post oldu,okuma zahmetine katlandiginiz icin cok sag olun.Elim erdiginde ,tabii sizlerde isterseniz tatil anilarimi paylasmaya devam edecegim.


Yorum bölümümde bir sorun olsa gerek,sizden gelen yorumlari yayinlaya biliyorum fakat cevap yazamiyorum,lütfen yalnis anlasilmasin,en kisa zamanda gidermeye calisacagim.


Sevgiyle kalin...








































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...